« SAAB måste titta nedåt i åldrarna | Main | Se tisdagens frukostseminarium på Bambuser »

2009-09-18

Emanuel Rosen till Stockholm den 12 oktober

I tisdags var jag i Växjö och föreläste om word-of-mouth i kommunikation på ett seminarium för statsvetare, sociologer och kommunikationsvetare. Det var en vänlig men kritisk och skeptisk stämning - som sig bör i akademiska sammanhang. Hur vet man om det finns opinionsledare - egentligen? Har de sociala egenskaper, eller är de bara experter på sitt område? Hur gör man för att nå dem - om de nu finns? Frågorna var många och relevanta. Jag försökte svara så gott jag kunde, men visst saknas många vetenskapligt grundade svar. Eller så måste man hänvisa till amerikanska studier. Det kanske vore OK om det handlade om en perifer del av området kommunikation. Men det rör sig ändå om fundamentala frågor kring påverkan av människors uppfattningar och beteenden. Varför i hela friden görs det så litet från svenska forskare inom statskunskap, sociologi och kommunikation som är relevant för dessa riktigt viktiga frågor? Vad håller de på med - undrar man...?

 

Dess bättre för oss som är professionellt engagerade inom kommunikation att det då finns forskning och erfarenheter på andra håll i världen att ösa ur. Och att det finns nyfikna personer som söker, analyserar och sammanställer till nytta för oss andra. En är författaren Emanuel Rosen. För snart tio år sedan kom han ut med den omtalade boken "The Anatomy of Buzz"- en gedigen genomgång av resultat och slutsatser kring betydelsen av word-of-mouth. Och som snabbt tog sig in på Wall Street Journals bästsäljarlista för affärslitteratur och hittills översatts till tolv språk. Tillsammans med Malcolm Gladwells "The Tipping Point" (på svenska "Den tändande gnistan") var den på sitt sätt startpunkten för en dramatisk utveckling inom ett centralt område i kommunikationsbranschen. Inte minst den digitala utvecklingen och de sociala medierna har betytt en revolution för möjligheterna att mäta, analysera och använda sig av word-of-mouth i professionell kommunikation.

 

Nyligen har Emanuel Rosen kommit ut med en ny och helt omarbetad upplaga - "The Anatomy of Buzz Revisited" som enligt Philip Kotler är “the best contemporary guide to understanding and using Buzz”. Fast Company och Financial Post kallar den en ”must-read for marketers”. Emanuel Rosen är en flitigt anlitad föreläsare världen över och i höst ger han sig ut på en föreläsningsturné som bland annat går till Los Angeles, Las Vegas, Philadelphia, London, Hamburg, Istanbul och Sydney. Och till Stockholm den 12 oktober då Emanuel Rosen kommer till Springtime för ett frukostseminarium.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8342d625553ef0120a57db8f3970b

Listed below are links to weblogs that reference Emanuel Rosen till Stockholm den 12 oktober:

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Tobias

Låter intressant hur anmälar man sig? Vad kostar det?

The comments to this entry are closed.