« Autenticitet skapar förtroende | Main | Kortfilm om "Social Media Revolution" »

2009-08-30

Både penna och sudd

Vem är det som skriver historia och vem är det som egentligen håller i pennan? Frågan dyker alltför ofta upp på Wikipedia där du, jag och många andra får hålla penna såväl som sudd. Nu senast rapporterar Computer Sweden att Onoff ändrat i artikeltexten på Wikipedia. Länken till en kritisk DN-artikel raderades. Wikipedias versionshistorik ledde som en blodhund till ett av Onoffs ip-nummer, och därmed var redigeringskriget i full gång.


New Picture (17)


Lärdomen är knappast att år 2009 använda andra ip-adresser för att dölja ursprunget. Snarare att bjuda in och delta i konversationen.

Updaterad 31 augusti:

Noterar att artikeln väcker ytterligare förvåning. Bloggaren "Syrrans granne" skriver att han nu ångrar sitt datorköp på Onoff. Att nya skrivregler har etablerats på den engelska versionen av Wikipedia uppmärksammas också, även om den svenska versionen dröjer. Och Jardenberg säger fy skäms.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8342d625553ef0120a533fc1a970b

Listed below are links to weblogs that reference Både penna och sudd:

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Joakim Jardenberg

Missa inte heller dagens snygga wikipediamiss av IDG. Storyn finns på min blogg. Det är tydligen mycket som är svårt med Wikipedia. Till och med för proffsen.

The comments to this entry are closed.