« Crowdsourcing: Blandaren och Svenska Mad visionärer inom upphovsrätt | Main | Folkrörelse 2.0: Citizen journalism, gröna Twitter-ansikten och händelserna i Iran »

2009-06-16

Crowdsourcing: ThePactProject, en gruppskapad skräckis

I dagens Svenska Dagbladet skriver Jonas Cullberg om crowdfunding och crowdsourcing i artikeln "Investera i kultur - och se ditt namn på bio".

Han beskriver där ett projekt som vi arbetar med här på Springtime och som jag projektleder: den crowdfundade skräckfilmen ThePactProject.

Tillsammans med filmaren Henrik Sylvén och producenten Per Janérus så utforskar vi hur vi kan få filmpubilkens input och medverkan i en film långt innan filmen är färdig. Vi vill bjuda in kraften i delar- och remixkulturen, där filmälskare kan få vara kreativa själva. 

Med ThePactProject så vill vi skapa en bra skräckfilm, där filmens regissör Henrik Sylvén välkomnar all input och bidrag i den kreativa processen.

Mer generellt vill vi -- och då menar jag även alla vi på Springtime -- bygga vidare på vår förståelse kring open innovation och öppen kommunikation med en tjänsts tänkta kunder bygger varumärket, skapar word-of-mouth innan tjänsten finns och dessutom gör att vi skapar något en bättre tjänst eftersom vi får kundernas input tidigt. 

Att upplägget bygger mycket på Springtimes ambassadörstänk förvånar säkert ingen som känner oss. Att hitta organisationers ambassadörer och bjuda in dom till kommunikation är grunden till vår kommunikativa idé.

Vi välkomnar alla som vill stödja eller delta i projektet att besöka sajten www.thepactproject.com.

Vi är glada för våra tidigare supporters, som Bredbandsbolaget, som gett utvecklingsstöd och värdefull input i processtänket.

Följ oss som sagt på sajten. Eller bli medlem i vår Facebookfansida. De videoklipp vi lägger upp löpande på sajten finns även på vår YouTube-kanal.  Våra bilder finns på Flickr. Allt som läggs upp disktuterar vi gärna även på Twitter: vårt ThePact-konto finns här, och vi diskuterar under hashtaggen #pact.

På sajten just nu hittar du en stämningscen, ett animerat storyboard och några videoklipp till.

Men det stora samtalet börjar nästa vecka, då vi lägger ut manusets första akt. Välkommen med förslag, kommentarer och allämnt tyck-till!
 
Join ThePact!
 
- Anders Sjöman


ps. Ett smakprov?  Här är en scen som inspirerat oss till filmen, som kommer handla om demoner, besatta människor och ett gäng ungdomars kamp att inte vilja bli besatta.


 


Ok, en smakbit till. Här är vårt animerade storyboard. Så här tänker vi oss filmens synopsis:


 

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8342d625553ef011570243600970c

Listed below are links to weblogs that reference Crowdsourcing: ThePactProject, en gruppskapad skräckis:

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

The comments to this entry are closed.