« Medicinska följder av bristande kommunikation | Main | Listan över livsmedel som förstärker din pollenallergi »

2009-03-30

Interkommunikation a la´ Accenture

Om du köper att ett företags anställda är viktiga ambassadörer för organisationen, då köper du säkerligen även att intern kommunikation snabbt blir extern kommunikation.
Ett utmärkt exempel kommer här från Accenture, courtesy of Folkvett.se - även om läsare har haft svårt för att säkert avgöra om det är skämt eller allvar - , ett inlägg som blivit uppskattad läsning för alla utanför företaget. (ta en titt på ledaren här)

Inför stundande skidresa berättar en person i ledande ställning i interntidningen om varför Accentures anställda passar så bra till att ”äga Åre”. De är nämligen intelligentare, snyggare och mer vältränade än andra människor.
Skribenten själv beskriver hur han lyckats övervinna det sociala handikappat att födas i Kungälv. ”När jag återvänder..... går jag 20 år tillbaks i samtalsämnena. Allt jag är van att prata om, möts med en fågelholks-look. Jasper Morrison? Befordran? Vernissage? Företagsskidresa ? Nytt kök? Manager? Lönehöjning? VIP-kort?... till min glädje har de numera åtminstone fått koll på Sushi” .......”Gläd dig över det och skapa en ödmjuk distans till det hela”. Avslutas brevet.

Anyone for management consulting i GBG-regionen?

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8342d625553ef01156f925a07970b

Listed below are links to weblogs that reference Interkommunikation a la´ Accenture:

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

The comments to this entry are closed.