« Påven upptäcker internet | Main | Glöm pudeln gör en schäfer istället »

2009-03-24

Indien: Följ med på valresa till Indien 9 - 17 maj

I maj går Indien till nationella val. Skaffa dig en egen bild av det komplexa och snabbt växande Indien. Följ med Springtime på valresa till världens största och färgrikaste demokrati!

Precis som vi gjorde i höstas, när det var val i USA, anordnar vi på Springtime nu en valresa till Indien. 714 miljoner indier går till val regionvis under april och maj för att välja det femtonde parlamentet, Lok Sabha, sedan självständigheten 1947. Sista valdag är 13 maj och den 16 maj presenteras valresultatet.

Kommer Kongresspartiet eller BJP att vinna regeringsmakten? Eller kan uppstickaren Mayawati, kastlös kvinna och delstatschef i Uttar Pradesh, nå premiärministerposten? Hur ska det gå för Rahul Gandhi? Och kommer kommunisterna att fortsätta spela en vågmästarroll? Vad blir konsekvenserna för näringslivet och för svenska företag? Går Indien mot mer liberaliseringar eller mot protektionism?

Valresa 9 – 17 maj
Under vår valresa besöker vi en delstat för att följa det lokala kampanjarbetet och röstningen. Sedan åker vi till Delhi och träffar parlamentariker, politiker och näringslivsföreträdare under en skräddarsydd tvådagarskonferens. Vi avslutar med en gemensam valvaka då valresultaten presenteras.

Reseschemat:

  • 9 maj: avresa från Stockholm
  • 11 - 13 maj: besök i delstat för att följa lokalt kampanjarbete och röstning
  • 14–16 maj: skräddarsydd konferens New Delhi
  • 17 maj: anländer Stockholm

Du kan också välja att enbart delta i konferensdelen i Delhi 14-16 maj.

Inför resan anordnar vi två seminarieträffar i Stockholm. Vi presenterar indisk inrikespolitik och näringsliv, och diskuterar det nutida Indien med specialinbjudna gästtalare.

Kostnaden för hela programmet är 37.500 kr, inklusive flygresa t.o.r. Indien, program på plats, enkelrum på hotell, samt transporter i Indien.

Vill du följa med eller veta mer? Mejla [email protected] så kontaktar vi dig.

För mer information kontakta även gärna

Hjärtligt välkomna
hälsar Springtime
genom Gautam och Anders.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8342d625553ef01156f46e416970b

Listed below are links to weblogs that reference Indien: Följ med på valresa till Indien 9 - 17 maj:

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

The comments to this entry are closed.