« Crowdsourcing: Delarkulturen skapar popband | Main | Indien: Springtime satsar »

2009-03-02

Gör som Obama – och misslyckas


Genom att arbeta med sociala medier i sin presidentvalskampanj, lyckades President Obama aktivera och engagera otroliga 13,5 miljoner volontärer. Något som har skapat stor nyfikenhet och inspirerat flera europeiska partier och organisationer att vilja göra likadant. Men är det bara för Europas politiska partier att trycka på copy and paste från Obamas kampanj och så har de garanterat sin vinst i nästa parlamentsval? 

Skulle inte tro det. Något som också bekräftas i gårdagens TV-intervju i Agenda och Resumés artikel med kampanjgeniet bakom Obamas webbstrategi, företaget Blue State Digitals (BSD) 
Managing Partner, Thomas Gensemer. Det finns många fallgropar. Men det finns även sociala medieverktyg från Obamas presidentvalskampanj som till och med fungerar bättre i Europa än i USA. Och som tur är så kommer BSD:s London Director Matthew McGregor snart till Sverige, närmare bestämt till Springtimes seminarium om sociala medier, och berättar om fallgropar och möjligheter. McGregor har den unika erfarenheten att på en strategisk nivå arbeta i Obamas kampanj och samtidigt hunnit bygga upp tio års erfarenhet från politiska kampanjer i bland annat Storbritannien och Frankrike. 

Max Ney

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8342d625553ef011168a36b5e970c

Listed below are links to weblogs that reference Gör som Obama – och misslyckas:

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

The comments to this entry are closed.