« Årets största brand extension är ett faktum! | Main | Crowdsourcing: Konsumentmakt hos datorköpare »

2009-02-21

En whiteboard hemma?

Jag har skaffat en whiteboard som nu sitter över skrivbordet hemma. Den är inte vit, utan silver och kommer från Granit. Nu - jag undrar om detta är vrickat på något sätt? Å ena sidan: Man tänker ju så bra när man får rita och förklara och alla som jobbat med mig en tid vet ju att jag tänker i bilder (älskar whiteboard och olinjerade Moleskines, hatar Excel-ark och tidrapportering).

Å andra sidan: En whiteboard hemma, verkligen? Jag är inte helt säker att det är kosher. Det kan ju kännas jäkligt konsultigt om man flyger upp ur soffan mitt i fotbollsmatchen för att diskutera speltaktiken med lite sköna skisser. Eller listar för- och nackdelar med att flytta till innerstan.

Överhuvudtaget borde någon slå något hårt i huvudet på den konsult som hemmavid kallar till brainstorm framför whiteboarden (”det finns inga dåliga idéer i det här stadiet”) eller som opåkallad börjar mindmappa ett knivigt problemkomplex (”storstadssemester vs. bad och sol”). Illa, illa.

Varningsklockorna borde ringa när du konceptualiserar dina nyårslöften och ger dem projektnamn med tillhörande plandokument i Google Docs. Eller när man får lust att be flickvännens bubblande väninna att “clarify the brief” efter att ha surrat non-stop i tio minuter om… ja, om vadå?

Vart vänder sig en yrkesskadad PR-konsult egentligen? Finns det någon form av myndighet som tar emot? Eller kan man hitta tillbaka till en mer balanserad tillvaro på egen hand? Det borde ju gå, tänker jag. En förstudie, en strategi och sedan ett fokuserat genomförande. Vänta - låt mig rita och förklara, ok?

Jerry Silfwer är kommunikationsrådgivare på Springtime. Han driver även branschcommunityt PR of Sweden och den egna bloggen Doktor Spinn. Intresserad av nyheter kring PR och sociala medier? Prenumerera på Jerrys Google Shared Items. Intresserad av att delta i konversationen? Kommentera nedan, eller prata med Jerry på Twitter, Jaiku eller Bloggy.

Pingat på intressant.se. Andra bloggare om , , , , , , .

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8342d625553ef0111688c67f9970c

Listed below are links to weblogs that reference En whiteboard hemma?:

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Kontaktmannen

Japp Jerry. Det är lite vrickat att ha en whiteboard hemma. Men vad gör det? Hellre lite vrickad än normal. Gud vad tråkig du skulle vara om du gick runt hela dagarna och försökte vara normal. Det är inget att sträva efter.

Jerry

Point taken, Fredrik.

Jag försöker faktiskt vara normal mestadels, men ibland antar jag att man "faller igenom". Fast kanske man kan hitta en sund avvägning däremellan? Vänta så ska jag rita och visa!

Bertil Myhr

Nu är du inte där än, men jag vill starkt varna för att din eleganta whiteboard om några år förvandlats till en familjemedlems-veckodagsmatris med räta linjer och alla aktiviteter inprickade. Precis som på ett vnaligt kontor. Då finns det verkligen skäl att börja oroa sig för yrkesskador i hemmalivet

Susanne Krutrök

Hahaha. Själv försökte jag strukturera familjens aktiviteter med Dashnotes - bvc-besök, yoga-klasser, möte med brf, glöm inte dotterns lunchmatsäck - men hela mitt fina upplägg sprack när makens webbläsare visade sig inte hålla måttet. Och där han jobbar får man inte ladda ner en senare version av Windows heller.

För övrigt tänker jag på det där avsnittet i Svensson, Svensson när Gustav går igång så där som bara han kan och hustrun Lena avbryter: vill du att jag ska rulla fram overheadapparaten?

Jerry

Ja, just det. Jag skulle ju betatesta Dashnotes, men det har jag ju inte hunnit med...

Men jag tänkte apropå det föreslå till flickvännen att vi skulle dela ut våra Outlook-kalendrar till varandra, men jag hann bita mig i tungan precis innan det undslapp mig.

Nära ögat, alltså.

Jerry

Funderar på det Bertil sa till mig IRL nyss, nämligen att whiteboard är okej, men att galenskapen lätt får överhanden den dagen du börjar linjera.

Inga linjer hemma, alltså. Där har vi receptet.

Martin

Ha ha, klockrent!

The comments to this entry are closed.