« USA-bloggen: Dagens parfym i New York – Tigerbalsam | Main | USA-bloggen: Rally med republikanernas John McCain (kort video) »

2008-11-02

USA-bloggen: Rapporter om valfusk börjar trilla in

På olika nyhetskanaler här i USA rapporteras det allt mer om valfusk inför valdagen den fjärde november. Den största skandalen finner vi just nu Virginia. Där cirkuleras ett flygblad som desinformerar det amerikanska väljarna om att myndigheterna på grund av stort valdeltagandet har valt att dela upp valdagen, från en till två valdagar istället. Så den fjärde november röstar republikanerna och demokraterna får istället rösta den femte november. Självklart är information på dessa flygblad, som har delas ut bland hushållen, falsk och vilseledande.

Man vet inte vem som ligger bakom det hela men de har med stor framgång lyckas kopiera myndigheternas olika loggor, vilket har skapat en stor trovärdighet för de falska flygbladen. Hur stor effekt detta kommer att få på valdeltagandet i Virginia är svårt att säga. Men att det kommer få någon effekt är alla nyhetskanaler överens om.  

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8342d625553ef010535cc21c8970b

Listed below are links to weblogs that reference USA-bloggen: Rapporter om valfusk börjar trilla in:

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

The comments to this entry are closed.