« Taxi 2.0 | Main | Kinas nästa steg »

2008-11-18

Sounds of Silence?

Jag erkänner. Jag har varit en sökare. Jag har fått zonterapi. Jag har behandlats med akupunktur. Jag har druckit vulkansand som Jesper Parnevik, ätit multivitaminer och koncentrarade örtpiller. Jag har suttit instängd i ett plastägg och tittat på färger.

Under en tioårsperiod har jag vandrat i alternativträsket, ackompanjerad av doftoljor, porlande vattenfall och sjungande delfiner.

På yogan spelade de Tomas Di Leva, som nasalt gnällde fram mantran. Hos massören var det kosmiska ljud och vågskvalp. Men på boxercise var det tung techno. Yo go girl!

Nu har jag kommit fram till alternativbehandlingar 2.0. Jag har börjat på pilates - som utvecklades av en tysk i början av 1900-talet. Första träningspasset: tass, tass in med bara fötter, dämpad belysning, mjuka kläder, instruktören smyger in och tänder stearinljus. Så himla fint på nåt sätt. Andligt, liksom.

Och vilket soundtrack har man då till pilates? Självklart softade bambuflöjter. Slingrande kinesisk-influerade melodier. Andlighet 2.0 kommer från Asien - tai chi, feng shui, pilates (nåja), yoga....  Jag hamnar nära högtalaren och ligger och retar upp mej.

"Varför kan det aldrig vara TYST. Eller åtminstone klassisk musik? Varför alltid dessa exotiska musikstilar som ska signalera någon form av andlighet?" Jag lämnar passet ganska uppretad och inte särskilt avslappnad.

Självklart spelar de klassisk musik under passet veckan därpå.


TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8342d625553ef010535f87a92970b

Listed below are links to weblogs that reference Sounds of Silence?:

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

The comments to this entry are closed.