« Vilken community blir krisens första offer? | Main | USA-bloggen: Carrot Mob »

2008-10-30

USA-bloggen: Ute blinkar neonljusen - men det är i TVn det händer...

Lite ruggiga och frusna, och något jet-laggade, anlände vi igår eftermiddag till New York och hotellet på Broadway. Neonlamporna blinkar och aktiviteten på gatan var stor. Det handlade om biljetter till alla tänkbara musikaler och matcher. Av matchen mellan Obama – McCarin såg vi dock ingenting på New Yorks gator under vår första promenad. Inte en endaste liten gatuskylt och inte en enda kampanj-knapp.

New York borna kan dock följa matchen via TV – här känns det kommande valet otroligt nära och påtagligt. Kanal efter kanal har debattprogram där folket ringer in, ställer frågor och får svar av vältaliga demokratiska och republikanska kommentatorer. Det talas mycket om att årets kandidater lagt ofantliga summor på TV reklam – och precis som tidigare år är det mycket negative-campaigning eller Attack Ads som gäller.

Republikanernas senaste grepp på detta tema, för att vinna de osäkra väljarna, är listig och talande för opinionsläget. ”Obama is not ready yet”. Vi respekterar att ni tycker om honom, vi har t o m förståelse för att ni kommer att rösta på honom - men rösta inte på honom ännu.... 

Igår hade Obama köpt 30 minuter oavbruten reklamtid i alla de stora TV-nätverken (förutom CNN). Det blev en halvtimmes infomercial. Det talas och skrivs mycket om ”Mr Obama’s 30 minute Ad”. Den dissekeras på ledden och bredden och väljare ombeds ringa in och kommentera och diskutera den. Och McCain-kampanjen väntas tydligen ge sitt svar på inslaget inom kort. Så om samtalen och dialogen inte pågår runt hörnet – så pågå det i alla fall en livlig dialog  på TV:n.

Agneta Kvarnskog

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8342d625553ef010535ca434c970c

Listed below are links to weblogs that reference USA-bloggen: Ute blinkar neonljusen - men det är i TVn det händer... :

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

The comments to this entry are closed.