« Domedag i Silicon Valley | Main | Silicon Valley revisited »

2008-10-16

Dags att ge chefen blommor!

Om du är chef är 16 oktober din dag. I alla fall I USA. Sist jag var och handlade på Vons i Santa Monica fick jag med mig en flyer som ställde frågan ”Have a great boss? Show your appreciation. Boss’s day is Thursday, October 16th”. Vidare beskriver dokumentet hur jag kan att köpa olika typer av blommor som passar en chef. Enligt floristen i ”vår” matvarubutik är det ganska vanligt att köpa blommor till chefen just den här dagen. 

Skulle det överhuvudtaget funka att ha något liknande i Sverige? Min första tanke var ”Hur smörig kan man vara egentligen?” och såg framför mig Maria Arnholms förvåning om jag skulle ge henne en bukett utan att hon hade fyllt år eller höjt min månadslön till sexsiffrigt belopp. Skulle jag stå ut med blickar från kollegorna som antagligen skulle tycka jag var en total sell-out? Behövs en speciell dag för att visa uppskattning? Några aspekter som gör mig lite tveksam till det hela. 

Samtidigt tycker jag att det är oerhört viktigt att premiera dem som är värda det. Ett vanligt fel som många ledar gör är att de fokuserar på de medarbetare som gnäller, klagar eller kritiserar medan de medarbetare som är konstruktiva och engagerade tas för givet. ”Om jag bara får de som gnäller på rätt köl så blir allt bra.” Mycket möjligt att så är fallet men ofta är det både energi- och tidkrävande för att inte tala om vilka signaler det sänder internt. Bråkar du får du uppmärksamhet – bidrar du får du det inte.

Ett bättre sätt är att premiera de som enligt företagskulturen gör rätt. På så sätt stärks ambassadörerna och de orkar förhoppningsvis också ta diskussionen med de som väljer att sätta sig på läktaren med armarna i kors.

Självklart gäller samma sak för ledare. Hur mycket tid spenderar vi inte att prata om chefen som inte förstår någonting? Han eller hon som fattar fel beslut och som inte lyssnar? Och hur lite tid ägnar vi åt att prata om de ledare som ger konstruktiv feedback, motiverar och engagerar? Om medarbetare blir bättre på att tydligt visa vad som är bra hos en ledare så blir det tuffare för andra ledare som väljer att agera tvärtom.

Så - har du en bra chef ta tillfället i akt och visa det! Nu finns det till och med en dag som hjälper dig på traven.

Och tack Maria för att du är en grymt bra chef!

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8342d625553ef0105358f5326970c

Listed below are links to weblogs that reference Dags att ge chefen blommor! :

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Björn

...:-)... förutom att chefer har en massa rolig makt, tre fyra ggr högre lön än oss andra medarbetare, fringisar och förmåner och bonusar... nu ska vi älska dom också :-)... världen blir bara mer och mer galen... :-)

The comments to this entry are closed.