« Gatumusikanter lanserar Oasis nya platta | Main | Teater 2.0 »

2008-09-25

Var med och bygg Springtimes discolista i Spotify

Man ska inte skämmas för att vara tvåa på bollen ibland. Så nu följer jag i MrGreens fotspår och bjuder in er alla till att bygga Springtimes låtlista på Spotify.

Här är den: http://open.spotify.com/user/asjoman/playlist/5AABaM5ApVTiyWQTgnXkEw

Det är discolåtar som gäller, som ni kommer märka.  Jag lovar övertyga Springtimes festarrangörer att spela den på vår nästa julmarknad, där vi ju alltid välkomnar vänner, kollegor och alla i vårt kära nätverk. Kom och dansa! Hjälp mig bara bygga en schysst tunggung-floorfiller-lista som vi kan dansa till.

- Anders

ps. Vad är Spotify? I mitt tycke ett av de tuffaste initiativen bland de musiktjänster som nu bubblar. Ett svenskt entreprenörsföretag som byggt en tjänst som strömmar låtar över nätet till din dator -- lagligt.  Ladda ned deras applikation, själva Spotifyspelaren, och börja sedan spela låtar ur musikjättarnas arkiv, utan risk att dras in i någon fildelnings/nedladdningsdebatt. Rättigheterna är nämligen säkrade av Spotify innan de skickar ut musiken.  Spotify finns än så länge bara i betaversion och du måste bjudas in för att använda den.  (DN skrev om dom i den här artikeln om musikbranschens utveckling.)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8342d625553ef010534cc39ab970b

Listed below are links to weblogs that reference Var med och bygg Springtimes discolista i Spotify:

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Erik Boltjes

Vad är det som händer? Redan är det någon som brutit mot den oskrivna blandbandsregeln att man inte får ha flera låtar från samma artist på samma blandband. Jag fick kämpa för att inte lägga in två Fleetwood Mac-låtar men nu är det ngn som lagt in två Ratata-låtar.

Hur är egentligen etiketten för spellistor? Eftersom spellistor i Spotify kan bli oändligt långa är det kanske svårt att bara köra en låt per artist. Släpp spellistorna fria säger jag, bara man inte behöver höra två låtar i rad med samma artist.

Erik Yström

Hade en grym låt på g men har tappat bort log in. Synd. Det var äkta floorfiller. Promise.

Mats Egardt

Jag hjälpte till med lite klassisk synth :)

Mycket bra program dessutom, hoppas det går vägen för de som snickrat ihop det!

Mikael Pawlo

Boltjes - vi fick in E-type på vår fina Mr Green-lista. Mer om detta här:
http://whatismrgreen.blogspot.com/2008/09/e-type-always-beat-duke-ellington.html

Mikael

The comments to this entry are closed.