« Teater 2.0 | Main | Avril Lavigne historisk! »

2008-09-25

Dags att vässa argumenten för att få cash

Många av världens banker är som alla vet i kris. Det påverkar inte minst riskkapitalbolagen, som nu har betydligt svårare att låna pengar till rimliga kostnadsnivåer. Att riskkapitalbolagen inte kan låna pengar, påverkar i sin tur alla små start-up företag som gärna vill utveckla sin verksamhet, med kapital från bland annat venture capital bolagen.

Venture capital kapitalisterna kommer sannolikt framöver att bli betydligt hårdare i sin granskning av bolagen de investerar i. Hur kommer vi att tjäna pengar på den här entreprenören? Vem eller vilka är målgruppen? Är tajmingen rätt? Rimliga frågor att ställa om man ska investera 10 mkr i ett företag med tre anställda och en omsättning på 50 000 kr.

Därför är det nu, kanske mer än tidigare, viktigt för entreprenörer att kunna presentera och förklara sin affärsidé och affärsmodell för människor utanför den närmaste kretsen. Investerare satsar inte pengar på något de inte förstår. Entreprenörer kan, precis som journalister, tjäna på att ställa sig frågorna vad, varför, hur, när och var.

Många entreprenörer som kontaktar investerare behöver nu fila ännu mer på formuleringarna i presentationen innan de knallar iväg till mötet. Kommunikation har och kommer alltid att vara viktigt, även för entreprenörer som ibland tror att affärsidén, produkten eller tjänsten talar för sig själv.

Erik Magni

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8342d625553ef010534d4340c970c

Listed below are links to weblogs that reference Dags att vässa argumenten för att få cash:

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Per Lembre

Du sätter fingret på utmaningen att entreprenören ska ställa sig själv rätt frågor. Var är min kund, hur vill han eller hon använda tjänsten och på vilket sätt kan jag ta betalt för det (i reda cash eller genom att acceptera reklam i anslutning till tjänsten)?

Sen behöver vi kapitalister av kött och blod och erfarenheter som är intresserade av att bygga affärer långsiktigt. Att investera i startups är riskfyllt. Det kräver förståelse för produkter och hur man bygger ett team av kompetenser för att undvika de värsta fällorna. Förvaltare av andras pengar har sällan det engagemang som krävs för att orka sätta sig in i denna så spännande, men ack så bräckliga situation.

Min poäng är att entreprenören bör välja investerare som hon väljer sina kunder. De kommer att styra utvecklingen, det är deras förtroende hon söker och då måste hon välja dem med omsorg. Erfarenhet, engagemang och en viss riskvillighet är en bra start. Och gärna några lyckade och misslyckade projekt i bagaget.

The comments to this entry are closed.