« Ditt språk skvallrar om vem du är | Main | Spontanklacken - När nätverken blossar upp »

2008-05-06

Privata TV-sändningar in i finrummet

Det har surrats ganska mycket kring Bambuser i webb 2.0-kretsar den senaste tiden. Tjänsten gör att du kan använda kameran på din mobiltelefon för att sända ut ljud och bild över webben så att vem som helst kan ta del av det du vill förmedla. Vem som helst kan bli sin egen lilla TV-producent.

Än så länge har tjänsten och användarna inte riktigt hittat den perfekta formen för Bambuser-mediet. För det är ett nytt medium. Ungefär som bloggen förändrade webben för några år sedan, så gör Bambuser videotjänster på nätet till något väldigt enkelt och personligt.

Kritikerna kommer att invända att Bambuser kommer att få samma tröga start som videotelefonin; att bandbredden är för dålig, att vi nöjer oss med röst och stillbilder och att TV och video är för svårt för lekmannen att producera. Men Bambuser handlar inte om videotelefoni. Det handlar om att enkelt förmedla en händelse och kunna dokumentera den för eftervärlden. Det kan handla om konferenser, som Disruptive media härförleden. Eller varför inte använda tekniken i nyhetsrapporteringen som svd.se gjorde idag från Svea hovrätt i Stockholm när domarna i Kungsholmsmålet offentliggjordes.

Bambuser håller på att lämna nördstadiet.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8342d625553ef010535897e32970c

Listed below are links to weblogs that reference Privata TV-sändningar in i finrummet:

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

The comments to this entry are closed.