« Nätverkets socialitet | Main | Jag läser kulturdelen först varje morgon! »

2008-03-14

Facebook bättre än Gröna Lund?

Att Facebook tappar användare har blivit uppmärksammat på en mängd håll. Fredrik Wass funderar över massflykten från svenska communities samtidigt som Daniel på Mindpark liknar Facebook med nattklubben som bara har ett dansgolv.

Kan det vara så att flykten - eller ännu hellre flytten - är en naturlig del i en modern mänsklig aktivitet som balanserar identitetsskapande och nyfikenhet med balans, struktur och ordning. För vissa har de eletroniska nätverken varit alldeles utmärkta för att underlätta kommunikation och kontakter som också finns offline. För andra har nyfikenheten, skapargläden och kreativiteten varit en dominerande driftkraft. Att pröva något nytt är det som är allra viktigast.

Att på egen hand "upptäcka" sina kontakter genom att visualisera dem i en tydlig struktur är på sätt och vis en av vår tids allra märkligaste attraktioner - för vissa kanske bättre än Gröna Lund. Samtidigt skapar strukturen sin egen och inbyggda destruktions-knapp. Ibland måste man vara långt borta för att komma tillräckligt nära. Det är kul när kompisarna spanar in häftigaste bilderna från senaste festen, men uppenbart pinsamt när mormor loggar in och kommenterar samma bilder. Då är det dags att flytta.

Gråt inte över flytten från Facebook, var istället glad över alla dem som vågar ta steget.

I ett tidigare inlägg spekulerar jag kring nätverkets socialitet och vad som driver utvecklingen.
Anders Lundkvist, konversationsstrateg och konsult på Springtime

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8342d625553ef00e5511a4ff68833

Listed below are links to weblogs that reference Facebook bättre än Gröna Lund?:

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

The comments to this entry are closed.