« Öppen sökning med Wikia Search | Main | Stora tankar hos Big Think »

2008-01-10

RIP Netscape

Det här känns ju som en nyhet som kommer ganska sent, men nu ger AOL slutligen upp Netscape - den gamla klassiska HTML 1.0-webbläsaren. Nyheten tycks ha smygits ut via Netscape-bloggen. AOL förvärvade bolaget Netscape 1999, men ger nu alltså upp webbläsaren Navigator. AOL hänvisar användarna till Firefox.

Det här är väl ytterligare ett bevis på giltigheten i Johan Siwers gamla tes att content is king, men distribution is King Kong. Navigator var ju en fin produkt en gång i tiden, men saknade Internet Explorers bundling med Windows.

Nu kanske ni undrar varför jag postar en länk till ett inlägg om Newt Gingrich i det här inlägget, men visst är det lite häpnadsväckande att den flitige bloggaren och Internets första poster boy - Netscape-grundaren Marc Andreesen faktiskt inte säger flaska i sin blogg (som ÄR uppdaterad!) om att Netscape försvunnit?

Johan Siwers har ju tänkt till lite igen kring det här med Netscape och Jim Clarkes segelbåt.

Nu blir det en anekdot för den som har tid över .-)

Jag såg både Jim Clarke och Hyperion anlöpa i Monacos hamn en gång. Det är en sevärdhet. Ja, segelbåten alltså, inte Jim Clarke. Han såg ut som en stereotyp amerikan i chinos med alldeles för mycket besättning till en båt som ändå kan styras från en laptop i hans sovrum. Jag måste tillstå att jag aldrig skulle känt igen Jim Clarke eller Hyperion om det inte vore för att den kvällens middagssällskap Bearing Consulting-grundaren Jörgen Eriksson stod bredvid mig och berättade vad den runt 60 meter höga masten som stack upp bakom en enorm färja (!) förmodligen tillhörde.

Jim Clarke hade en BMW som stod och väntade på honom med motorn igång. Han gick i land med en lös skjorta som fladdrade, beiga chinos och en person som bar en liten övernattningsväska till BMW:ns bagageutrymme. Bilen for i väg i en väldig fart i riktning mot casinot i Monte Carlo några minuter bort. Jim Clarke rörde aldrig en tamp.

Så skulle aldrig kusinerna behandla Regina under Gotland Runt!

Mikael Pawlo

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8342d625553ef00e54fdadecd8834

Listed below are links to weblogs that reference RIP Netscape:

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

The comments to this entry are closed.