« Är strutrullen stukad 2008? | Main | Resumé stoppar reklamfilmstävling »

2008-01-25

Internets konstiga stjärnor

Internet har fött många märkliga stjärnor, vi har de de kinesiska Back Street Boys som slog igenom när de "lipsinkade" till I want it that way. På senare tid är det "Leave Britney alone"-stjärnan Chris Crocker, vars klipp där han gråtandes och vrålandes ber världen lämna Britney ifred, som tagit världen med storm. Chris kan nu vara aktuell med en egen TV-serie. För ett par veckor sedan dök det senaste stjärnskottet upp på Internet himlen, 16-åriga Corey Delaney från Australien som anordnade en hemmafest när hans föräldrar var bortresta. Problemet var att han la ut inbjudan på Internet vilket ledde till att det kom ungefär 500 personer. Bilar vandaliserades, polisen kallades in men tvingades först till reträtt när den vilda mobben gick till attack medan grannarna satt skräckslagna i sina hus och såg på medan ungdomarna löpte amok på gatan. Skadorna rapporteras kostat 20 000 dollar. Det som har gjort Corey känd är dock inte bara festen, det är snarare hans uttalanden i TV efteråt. Klipp från intervjuer med den inte alls särskilt ångerfulla 16-åringen har sedan dess spridits över nätet och en Google-sökning på Corey Delaney ger 503 000 träffar.

Det har självklart gjorts T-Shirts som säljs med Coreys ansikte och numera kända citat om hur han kan tänka sig att be om ursäkt men inte tänker ta av sig sina glasögon. Det finns även en snygg "I party with Corey Delaney" t-shirt att köpa på Ebay. Senaste nytt från Corey är att han lägger av med snickeriutbildningen och följer sitt riktiga kall som festfixare. "Working on a building site was pretty hard. Now I've got a manager, life's good," säger han i en intervju till Australiensisk TV. Han har fått en manager och kommer att anordna fester runt om i Australien de närmsta 2 månaderna och kan tjäna upp till 100 000 dollar. Chris och Corey visar dagens ungdomar att hårt arbete kan leda till något gott.

Uppdatering!
Min kollega Anna, uppmärksammade mig precis om en hemsida som heter Slap some sense into Corey. Hittills har 765 741 personer beökt hemsidan för att läxa upp Corey! Siffran lär stiga...

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8342d625553ef00e54ff2d45c8833

Listed below are links to weblogs that reference Internets konstiga stjärnor:

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

The comments to this entry are closed.