« Startskottet för bokslutskommunikéerna har avlossats | Main | Mer om politisk online-huliganism »

2008-01-18

Banksy

Bansky_portobello_road

Banksy är en kille som har gjort hur mycket coolt som helst. Jag älskar därför att jag inte behöver skriva om allt han har gjort. Tack vare bloggen kan jag istället skriva läs här, här, här och här så har jag enkelt kunnat visa några av dom fantastiska grejerna han har gjort. Det senaste året har Banksy blivit extremt mainstream, jag vet inte om det är för att han har velat det men han har blivit mediernas älskling och syns nu i medierna världen över. Han har genom detta på egen hand fått världen att se på gatukonst med andra ögon och inte bara avfärda allt som klotter.

Nu har en person som äger en fastighet på Portobello Road i London där Banksy gjort ett av sina berömda verk sålt den delen av väggen där konstverket sitter. Auktionen skede på E-bay och verket såldes tillslut för över 200 000 pund. Till saken hör att köparen nu måste få loss delen av väggen där konstverket sitter. Något som beräknas kosta ytterliggare några tusen pund. En bra affär för fastighetsägaren med andra ord.

På andra håll har kommunen gått in och betalat för att få Banksys verk restaurerade efter att de har blivit vandaliserade av klottrare. Allt detta av en kille från Bristol som få har sett och ännu färre vet vem han är men som säljer sin konst för miljonbelopp. Banksconsv4 Frågan är om det är det här som Banksy vill, att hans gatukonst som förmodligen inte var tänkt att tillhöra någon säljs av fastighetsägare och bevaras av det samhälle han på många sätt ifrågasätter. Hur som helst har hans konst och idéer väckt sån uppmärksamhet att han måste betraktas som något slags PR-geni, även om det känns helt fel att kalla honom det. För det är inte vad han vill kallas. För dig som vill ha hänga med i vad som händer i gatukonstensvärld rekommenderar jag bloggen wooster collective som täcker gatukonst från hela världen och för mer Banksy kolla in hans hemsida här.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8342d625553ef00e54ff8ed278834

Listed below are links to weblogs that reference Banksy:

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

The comments to this entry are closed.