« Nick Halstead löser Twitter-knuten | Main | Tillväxttoppen för 2008 års nätverk »

2008-01-30

Antijämställd dynga!

Jag blir furiös när jag läser sån dynga som i gårdagens Metro och City där det kvinnliga nätverket Klara K, som vänder sig till kvinnor som vill ”framåt eller uppåt”, uppmanar oss kvinnor att flirta med chefen för att få fart på vår karriär. Men det är inte bara chefen vi ska flirta med, nej Klara K tycker att vi ska flirta med många, bara det är med ”rätt män på jobbet”. Klara K menar vidare att ”det är sorgligt att kvinnor ska behöva avköna sig själva för att lyckas på jobbet” Ja just det ja, för det enda som ingår i att vara kvinna är att just flirta. Det är ju vår största kompetens, för nån hjärna har vi uppenbarligen inte att tänka kloka tankar med. Klara K fortsätter ”istället vill vi att de (kvinnorna) ska använda sin kvinnlighet som ett vapen, eftersom de allra flesta beslutsfattare är män”.

Klara K ger också ett mer handfast tips, nämligen att flirta vid kopiatorn, eftersom ”det du kopierar blir ett naturligt samtalsämne”. Intelligent Klara K. Aha, kolla här *blinkblink* vilken snygg PR-plan jag gjort *blinkblink*. Ja, tjena att det kommer hjälpa mig framåt och uppåt...

Jag blir så trött! Om vi någonsin ska kunna uppnå jämställdhet på riktigt i arbetslivet är sån här dret det vi (både kvinnor och män) minst av allt behöver.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8342d625553ef00e54ffceaad8833

Listed below are links to weblogs that reference Antijämställd dynga!:

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

The comments to this entry are closed.