« När kommunikationen VERKLIGEN bygger affären | Main | Snabba ryck i lillebrorssamhället. »

2007-10-04

Yahoo! och Bebo blir Yahoo! - återkomsten?

Jerry Yang är som ni säkert vet grundare av Yahoo! och dessutom sedan i somras VD för bolaget. Yang har haft som uppdrag att få lite styr på strategin i bolaget. Ett första steg är att Yahoo och Bebo i dag presenterar ett samarbete, som innebär att Yahoo blir annons-leverantör till Bebo. Det kanske inte låter som en så stor fråga, men det innebär att Yahoo samarbetar med Storbritanniens största sociala nätverk.


Ni känner säkert till Bebo, men om inte så kan det beskrivas som Storbritanniens svar på Facebook, Lunarstorm och Myspace. Det är helt enkelt britternas största sociala nätverk:


http://www.bebo.com/


Bebo har över 10 miljoner britter som medlemmar och över 18 miljoner medlemmar totalt. Det är dock främst ett brittiskt och irländskt fenomen, särskilt bland ungdomar upp till 30 år.


Bebo har hittills kört Google Adsense och visar endast en annons per sida, som ett medvetet strategiskt val för att inte vara för inträngande mot användarna.


Vi kan väl gissa att det här är en rejäl fjäder i Jerry Yangs hatt och det känns som att Yahoo är up-and-coming igen (även nyligen till min stora förvåning utsett till mest kända varumärket i USA enligt någon undersökning, före Coca Cola, Microsoft och Google).


Mikael

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

The comments to this entry are closed.