« Släpp kunderna loss, det är vår. Tycker Agria | Main | Bitterhet i Facebooks kölvatten... »

2007-10-03

Sociala nätverk 1.0

Jag är säkert inte ensam om att numera nästan varje dag få höra att Six Degrees var först med social networking, men att siten inte existerar i dag trots att det en gång hade i storleksordningen 10 miljoner medlemmar. Kommer inte MySpace, Facebook, Linkedin, Second Life gå samma öde till mötes? När ni hör sådant kan ni påminnas om följande.

Grundaren Andrew Weinreich (jag är något osäker på stavningen) sålde Sixdegrees någon gång runt 2000 med närmast perfekt timing för ungefär 1 miljard kronor eller någonting i den storleksordningen, så satsningen på Sixdegrees var nog rätt för hans del. Köpare var Youthstream som ägde tiotusentals billboards utanför skolor och universitet och hade "hyffsad" share of spend vad gäller ungdomar. Jag minns inte detaljerna, men köpet gav Youthstream problem med likviditeten efter dotcomkraschen och bolaget såldes senare till: Alloy Marketing (Jo, jag erkänner - det här sista fick jag googla fram.)

Vad hände då med Weinreich?

Han startade Meetmoi, vilket skulle kunna bli nästa generations dating via lokaliserad mobiltelefoni, men jag gissar Barry Diller plockar upp tjänsten innan den riskerar att växa till något hot mot IAC/Match.com: Meetmoi.

Se där - lite snabb omvärldsbevakning som får er att briljera på nästa IT-snackiga middag .-)

Mikael

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

The comments to this entry are closed.