« Flux + MTV = Think MTV | Main | Sociala nätverk 1.0 »

2007-10-02

Släpp kunderna loss, det är vår. Tycker Agria

För många (och för oss) handlar webb 2.0 om att släppa in kunderna i din affär.

Någon som gör det strålande bra på nätet är Agria Djurförsäkringar.

Men det är inget nytt påfund de kommit med egentligen. För Agria Djurförsäkringar har frågat sina kunder om råd i närmare 100 år. Bolaget började tidigt arbeta med veterinärer, djurtidningar, kennelklubbar och djurägarföreningar för att höra vad kunderna behövde. De lyssnade och gav tips och råd via tidningar och traditionella brevutskick.

När nätet kom byggde Agria en egen sajt just för sina kunder. Man tog alla råd och tips man samlat på sig genom åren och laddade upp. Sedan blandade man med lika delar forum, bloggar, wikier och frågeformulär – och vips fick man en egen community.

Tips från veterinärer och kunder blandas med bloggar där medarbetare skriver om sin yrkesroll och sina djurintressen. I forum byts erfarenheter och privata bilder. Och när en kund klagar om utebliven ersättning svarar ofta andra kunder direkt med ”det ingår inte i din policy om du läser sidan 3 ordentligt.” Gör kunden till din bästa vän och du får en kunddriven kundtjänst på köpet.

Agria Djurförsäkringars nätdialog med sina kunder har uppmärksammats av många andra. Läs t ex

Och missa inte Agrias IT-chef Pia de Gyssers egna blogg:

Själv bör jag nog använda Agrias community för att få tips om hur man bäst vänjer sina innekatter med att vara utekatter.

Anders Sjöman
anders.sjoman@springtime.nu

.

Anders_sjman_2 Anders Sjöman är kommunikationskonsult på Springtime med inriktning på strategisk kommunikation. Han är fascinerad över de möjligheter som sociala medier erbjuder företag till verklig och direkt dialog med kunder och medarbetare.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8342d625553ef00e54f04d0f68834

Listed below are links to weblogs that reference Släpp kunderna loss, det är vår. Tycker Agria:

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

The comments to this entry are closed.