« Cory Doctorow: Google is evil | Main | Journalisten som negativ indikator »

2007-10-05

Fredagsbubbel

Dagens märkligaste rykte i IT-värden är att The Industry Standard, den amerikanska versionen, skall återuppstå. Vi talar alltså om ett glättigt magasin som kommer ut alldeles för ofta och rapporterar om internetaffärer. Låt oss hoppas att det bara är ett illasinnat rykte, annars är bubblan verkligen tillbaka - oavsett om man anser att den var faktiskt eller finansiell .-)

Som lekmannaekonom har jag tidigare noterat att det kan vara bra att sälja sina mer riskfyllda aktier före Peking 2008 och det här ryktet är kanske ytterligare ett tecken på att vi snart befinner oss på en högkonjunkturtopp. Kollegan, ingenjören och norrlänningen Bertil Myhr konstaterade häromdagen med sedvanlig pregnans att det är först när någon tecknar en svensk licens att ge ut tidningen som vi vet helt säkert att vi är på toppen. Jag tror det är en spaning med betydligt högre sannolikhet till korrekt utfall än vad Enok Sarri någonsin kunnat hitta i sina aborrmagar.

Den här typen av spaningar blir emellertid lätt ointressanta för läsaren och kanskei värsta fall kan ge en känsla av ostrukturerat tyckande. Om jag har fel och det inte blir lågkonjunktur efter OS i Peking så lovar jag därför, för att skapa lite nerv i debatten, att krypa mellan Nikkaloukta och Kiruna .-)

Mikael


Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

The comments to this entry are closed.