« Marknaden tror på word-of-mouth | Main | Göran Thorstenson: Wal-Marts bloggsåpa fortsätter »

2006-11-24

När tänds skylten?

På min tunnelbanestation finns det en skylt som visar hur lång tid det är till nästa avgång. Det är bra. Jag vet om jag ska springa i rulltrapporna eller om jag rent av hinner köpa en kaffe. Allt för länge har skylten varit trasig. I morse tyckte jag det var dags att borra i ämnet. Så jag stannade upp vid luckan och frågade, med den snälla litet glättiga röst jag tyvärr ofta använder i sådana situationer, vad som hade hänt med skylten.

- De har så mycket problem med förseningar nu, svarade mannen från Connex.

Jag tyckte svaret var litet konstigt men fortsatte söka kunskap med att  "ja, det är ju flera veckor som den varit trasig, när tro du att den blir lag..." Han avbröt ilsket:

- De har så ont om personal och tåg och det  kommer de aldrig att göra något åt för de kommer aldrig att ta något från cheferna där uppe de borde verkligen göra något åt alla ...

Kön bakom började bli otålig så jag gled in genom spärren och tänkte att jag inte vet något mer om när skylten tänds igen. Och att ett varumärkes öde avgörs av alla de många människor som varje minut har möjlighet att stärka det. Eller att sänka det.

Jag undrar vad Connex hade gjort mot mannen i luckan. Det finns ingen ursäkt för ett företag att ha medarbetare som sänker varumärket. Det handlar om dialog, tydlighet och om att bli sedd och respekterad. Så enkelt och så svårt är det. Kämpa på - eller ta ned skylten för gott!

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8342d625553ef00e54f03afef8834

Listed below are links to weblogs that reference När tänds skylten?:

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

The comments to this entry are closed.