« Hallå där, Fredrik Pallin på Mahir... | Main | Inbjudan: 400 miljoner kan inte ha fel - om webb 2.0 i Indien och Kina »

July 02, 2009

Springtime tar tätposition inom sociala medier

Mahir och Early October går samman med Springtime, som därmed stärker sin position som en av Sveriges ledande kommunikationsbyråer inom sociala medier.

– Marknaden för kommunikation i sociala medier växer snabbt. För att möta behoven går vi nu samman med några av marknadens bästa konsulter på det här området, säger Göran Thorstenson, en av Springtimes grundare och delägare.

Genom samgåendet med Mahir och Early October får Springtime flera nya medarbetare med specialistkompetens inom sociala medier. Med följer också ett antal befintliga kunder och uppdrag, samt bevakningstjänsten Social Media Lounge som utvecklats av Early October.

Springtime har under de senaste åren satsat hårt på att utveckla kompetens och erbjudanden kring sociala medier. I dag arbetar ett tiotal konsulter med att följa och analysera samtal på nätet, och hjälpa kunder att kommunicera online.

Mahir, som grundades 2002 och har specialiserat sig på kreativ PR i digitala kanaler, leds av Fredrik Pallin med femton års erfarenhet av PR som bland annat informationschef på Spray och konsult på Rikta Kommunikation.

– I takt med att kommunikationen online blivit mer affärskritisk har vi sökt ett sammanhang där vi kan arbeta integrerat i större uppdrag. Givet den bakgrund Springtime har och Mahirs historik, kompletterar vi varandra mycket bra, säger Fredrik Pallin.

Early October grundades 2007 av Johan Hedberg och Daniel Chow, som nu båda går till Springtime. Kärnan i företagets erbjudande är Social Media Lounge, ett verktyg för att samla in, filtrera och analysera innehåll på bloggar, mikrobloggar, bild- och videosajter samt diskussionsforum.

– Vi har arbetat nära Springtime i kunduppdrag under en tid och det  känns naturligt att nu slå samman verksamheterna för att skapa ett ännu starkare gemensamt erbjudande, säger Johan Hedberg.


För mer information, kontakta:
Göran Thorstenson, Springtime, 0704-33 05 11
Fredrik Pallin, vd Mahir, 0708-11 41 15
Johan Hedberg, Early October, 0703-40 17 40, Twitter: @johanhedbergSpringtime arbetar inom områdena internkommunikation, marknads-PR, public affairs och finansiell kommunikation. Springtime har kontor i Stockholm, Peking och Shanghai och bygger för närvarande ett erbjudande för den indiska marknaden. Företaget grundades 1994. Antal konsulter är 58 och byråintäkten var 83,5 miljoner kronor 2008.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8342d625553ef011570a360db970c

Listed below are links to weblogs that reference Springtime tar tätposition inom sociala medier:

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Social Media Konsult

Gratulerar till alla parter!

Ser fram emot att se vad ni har levererat!

Allt gott,

Mvh
Magnus

The comments to this entry are closed.