« Springtime satsar på Indien | Main | Gautam Bhattacharyya förstärker Springtimes Indiensatsning »

March 02, 2009

Seminarie: Så fungerar Obamas webbstrategi i Europa

Tillsammans med Blue State Digital, strategerna bakom President Obamas framgångsrika webbstrategi, bjuder Springtime in till ett seminarium om sociala medier i kampanjarbetet.

  • NÄR: Onsdagen den 18 mars 
  • VAR: Springtime, Holländargatan 13, 5 tr (samma hus som Centralbadet)
Genom medvetet arbete med sociala medier i sin presidentvalskampanj, lyckades President Obama aktivera och engagera otroliga 13,5 miljoner volontärer. Något som har skapat stor nyfikenhet och inspirerat flera europeiska partier och organisationer att vilja göra likadant. 

Men går det verkligen att framgångsrikt översätta och implementera Obamas webbstrategi i en europeisk kontext? Finns det fallgropar? Eller finns det sociala medieverktyg från Obamas presidentvalskampanj som till och med fungerar bättre i Europa än i USA, men som behöver utvecklas ytterligare? 

Dessa och fler frågeställningar kommer att besvaras av:

Matthew McGregor, Blue State Digital London Director
McGregor har över tio års erfarenhet från politiska kampanjer i Storbritannien, USA, Sverige och Frankrike. Arbetade som webbstrateg i Obamas presidentvalskampanj 2008 och har fått utmärkelsen ‘Political campaign of the year’ i Storbritannien.

Cecilia Stegö Chilò, Senior Advisor på Springtime
Som utrikeskommentator åt SvD så har Stegö Chilò följt politiska förändringar och kampanjer i Europa och USA. Stegö Chilò har även kommenterat in- och utrikespolitik i SR P1, och arbetat med opinionsbildning i flera kapaciteter, bland annat som chef för Stiftelsen Fritt Näringsliv och Timbro. Hon har även på nära håll följt utvecklingen i moderaterna under fem partiledare.

Jerry Silfwer, Konsult på Springtime
Kommunikationsrådgivare med inriktning mot sociala medier, opinionsbildning och företagskommunikation. Flitig mediebloggare och grundare till Sveriges första PR-community - PR of Sweden.

För mer information kontakta Max Ney på max.ney@springtime.nu

Antalet platser är begränsat. Seminariet sker på engelska 

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8342d625553ef01127917e25e28a4

Listed below are links to weblogs that reference Seminarie: Så fungerar Obamas webbstrategi i Europa:

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

The comments to this entry are closed.